Меню для Рослинних понеділків – день 11!

Як і кожного тижня, в понеділок ми раді представити вам ще 2000 ккал повних смаку і поживної цінності. Наші пропозиції – паста з білої квасолі з зеленим огірком, як зазвичай, трохи фруктів і трохи горіхів, овочеві спагеті а’ля болоньєзе і смачний крем з печеного ямса. Насолоджуйтесь!


РОСЛИННИЙ РАЦІОН – ДЕНЬ ХІ

🫓 Сніданок: Паста з білих бобів

Хліб цілозерновий – 80 г (2 скибочки)
Оливкова олія – 3 г (кілька крапель)
Суха бобова квасоля – 60 г (3 столові ложки)
Тахіні – 24 г (2 чайні ложки)
Часник – 5 г (1 зубчик)
Зелений огірок – 90 г (½ штуки)
Лимонний сік
Спеції: сіль, перець, кмин

Рецепт:
Замочіть боби на ніч, потім приготуйте їх, поки вони не стануть м’якими. Додайте тахіни, оливкову олію, часник, лимонний сік, спеції та змішайте все це в однорідну пасту. Подавайте з хлібом і зеленим огірком.

🍊 Другий сніданок:

Апельсин – 240 г (1 шт.)
Фундук – 30 г (2 столові ложки)
Фініки сушені –  15 г (3 шт.)

🍝 Обід: Спагеті а’ля болоньєзе (тофуньєзє)

Спагеті-локшина – 100 г.
Тофу – 90 г (½ упаковки)
Цибуля – 100 г (1 шт.)
Томатне пюре – 250 г
Морква – 45 г (1 штука)
Часник – 5 г (1 зубчик)
Сухе червоне вино – 30 мл (3 столові ложки, необов’язково)
Оливкова олія – 10 г (1 ложка)
Соєвий соус – 10 г (1 ложка)
Дріжджові пластівці – 5 г (1 ложка)
Спеції: сіль, перець, перець копчений, часник, цибуля в’ялений

Рецепт:
Роздавіть тофу виделкою і змішайте зі спеціями та соєвим соусом. Підсмажте на невеликій кількості олії. Обсмажте також цибулю і часник, додайте дрібно натерту моркву, томатне пюре і вино, тушкуйте все це. Додайте тофу і дріжджові пластівці й тушкуйте далі. Подавай з макаронами

 

🍠  Вечеря: Крем суп із печеного ямса

Ямс – 200 г (1 шт.)
Морква – 90 г (2 шт.)
Цибуля – 100 г (1 шт.)
Часник – 5 г (1 зуб)
Томатний концентрат – 50 г (2 столові ложки)
Оливкова олія – 10 г (1 ложка)
Овочевий бульйон

Спеції: сіль, перець, перець копчений, перець гострий, імбир

Рецепт:
Нарізати ямс і моркву кубиками та змішати їх з томатним концентратом. Покладіть їх в піч, попередньо розігріту до 190 градусів і випікайте до м’якості. Обсмажити цибулю і часник в оливковій олії, додати овочі, воду з бульйоном. Змішати все разом за допомогою блендера! Смачного 🤤

Як і кожного тижня, ми нагадуємо про напої – крім води, що міститься в продуктах, ми повинні додатково зволожувати організм, наприклад, мінеральною водою. Може бути, це і банально, але насправді дуже багато людей забувають про це!

Aleksandra Veduta
Координаторка кампанії "Здорово Їмо"